Tesla Meluaskan Rangkaian Pengecasan Ke Pulau Pinang

Baru-baru ini, Tesla Malaysia telah meluaskan jaringan pengecasannya dengan menambah Pemegang Destinasi di Pulau Pinang. Dua stesen pengecasan Destinasi yang dipasang di lokasi strategik, iaitu Kampus The Ship di Batu Kawan dan All Seasons Place di Pulau Pinang, akan menyediakan kemudahan dan aksesibiliti yang diperkemas kepada komuniti pemilik Tesla yang semakin berkembang di kawasan tersebut.

Inisiatif ini mencerminkan satu pencapaian penting dalam komitmen Tesla untuk meningkatkan sokongan infrastruktur bagi pemilik EV Tesla di Malaysia. Selain itu, ini juga memudahkan perjalanan lintas negeri dari Singapura ke Johor, dan kini ke Pulau Pinang bagi pemilik Tesla. Penambahan stesen pengecasan ini mengukuhkan visi Tesla dalam memajukan mobiliti elektrik.

Kampus The Ship dilengkapi dengan 8 pengecas Destinasi, sementara pusat membeli-belah All Seasons Place menyediakan 4 pengecas Destinasi untuk mencukupi keperluan di Pulau Pinang dan Tanah Besar. Pemilik Tesla hanya perlu menyambungkan kenderaan mereka ke salah satu daripada titik pengecasan ini untuk menikmati pengecasan percuma. Dengan menggunakan aplikasi Tesla, pemilik dapat memantau status pengecasan dan menerima pemberitahuan apabila kenderaan mereka siap untuk digunakan.

 

 

Kampus The Ship terletak di alamat berikut: No. 1, Edukasi Boulevard, Taman Perindustrian Batu Kawan, Kampung Batu Kawan, 14110 Simpang Ampat, Pulau Pinang. Stesen pengecasnya terletak di tempat letak kereta luar di luar pintu masuk utama dan boleh digunakan 24 jam sehari. Pengecas ini khusus untuk kenderaan Tesla.

Sementara itu, stesen pengecas di pusat membeli-belah All Seasons Place (6H-1-21, All Seasons Place, Lebuhraya Thean Teik, 11500 Air Itam, Pulau Pinang) terletak di tempat letak kereta dalam di Aras Bawah. Stesen ini juga boleh digunakan 24 jam sehari dan hanya tersedia untuk kenderaan Tesla.

 

 

Pada masa ini, terdapat jumlah keseluruhan 6 stesen Supercharging dan 8 stesen Pengecas Destinasi di Malaysia, menyediakan jumlah keseluruhan 30 pengecas Supercharger dan 37 pengecas Destinasi di bandar-bandar utama. Tesla berkomitmen untuk terus membina lebih banyak infrastruktur pengecasan di Pulau Pinang serta memperluaskan liputan pengecasan dan aksesibiliti untuk pemilik Tesla di seluruh negara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *